Wegens ziekte is de speurhond (hopelijk tijdelijk) niet inzetbaar.

De nachtmerrie voor iedere honden/katten liefhebber...

Je geliefde huisdier is vermist...

Je hebt de hele buurt al afgezocht maar geen spoor van je hond of kat te bekennen...

Wat nu...?

Stacks Image 65
Naast het inlichten van de diverse instanties (zoals Amivedi, lokale dierenartsen en op facebook bijvoorbeeld de groep "Waar is onze Angel"), het verspreiden van flyers en het achterlaten van een kledingstuk van uzelf op de plek van vermissing; kan in sommige gevallen de inzet van een speurhond helpen bij het terugvinden van uw hond/kat.

Of dit zinvol is hangt van een aantal factoren af, onder andere de duur van de vermissing en het gebied waar de hond/kat vermist is geraakt. Twijfelt u over de inzet van een speurhond neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen u hier nader over adviseren. In het algemeen geldt wel hoe eerder een speurhond ingezet kan worden hoe groter de kansen zijn.

Wij hebben een goed opgeleide speurhond die wij in Zuid-Nederland (Brabant, Zeeland, Utrecht en Limburg) kunnen inzetten bij vermissingen van honden/katten.

Omdat niet iedere vermissing hetzelfde is kan het voorkomen dat onze speurhond niet de meest passende hond voor de situatie is. Ook kan het zijn dat de vermissing in een ander gedeelte van Nederland is. Wij zijn hier dan eerlijk over naar u en verwijzen u indien mogelijk door naar een andere speurhond.
Speuren naar vermiste katten

Er zijn in Nederland weinig honden die speuren naar vermiste katten. Onze speurhond kan dit, afhankelijk van de omstandigheden, wel.

Helaas is een aantal gevallen de inzet van een speurhond niet mogelijk; dit is het geval als:
1. De vermiste kat regelmatig losloopt in de omgeving waar hij/zij nu vermist is.
2. De kat meer dan 3 dagen vermist is.
Stacks Image 878
Hoe gaat zoiets nou in zijn werk..?

Op basis van het eerste (telefonisch)contact adviseren wij of de inzet van een speurhond zinvol is. Of dat andere activiteiten wellicht zinvoller zijn...

Als we tot de conclusie komen dat de inzet van een speurhond zinvol is maken we (op zo kort mogelijke termijn) een afspraak. Meestal spreken we af op het punt waar de hond voor het laatst gezien is.

Daar aangekomen nemen we een en ander nog even kort door, halen we de speurhond uit de auto en starten we met het daadwerkelijke speuren. Afhankelijk van wat de speurhond laat zien laten we de hond maximaal 2 uur achter elkaar speuren. Deze tijd kan ook korter zijn, maar langer zeker niet. Speuren is iets wat de hond heel graag doet maar wat daarnaast wel erg vermoeiend voor de hond is.

De inzet van een speurhond kan ertoe leiden dat we de vermiste hond/kat daadwerkelijk vinden, dat is natuurlijk het allermooiste! Maar dat is soms niet haalbaar. In andere gevallen kan een speurhond bijvoorbeeld aangeven in welke omgeving het vermiste dier is en wat zijn/haar vluchtpatroon is. Inzet van een speurhond geeft dus geen garanties maar wel inzicht.
Om de inzet van een speurhond voor iedereen bereikbaar/betaalbaar te houden speuren wij op vrijwillige basis.
We rekenen alleen onkostenvergoeding van € 0,25 per km.

Wat meer weten over speuren? Lees dan het artikel "Op het spoor van de vermiste hond" op Doggo.nl.

Wilt u meer weten, aarzel dan niet en neem contact met ons op!

Dit kan telefonisch via 06-14904502 of door het invullen van het aanvraagformulier voor de inzet van een speurhond.